Leerkring Jeugd en Veiligheid

geplaatst op: 06-10-2015

Positieve ontvangst Leerkring Jeugd en Veiligheid

Op 6 oktober organiseerden Platform 31 en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid een leerkring het bieden van perspectief aan kwetsbare jeugd door middel van arbeidstoeleiding, vrijetijdsbegeleiding en coaching. Verschillende succesvolle en inspirerende praktijkvoorbeelden kwamen aan bod, zoals Talentcoaching, een coachingsmethodiek uitgevoerd door verschillende jongerenwerkorganisaties in Holland Rijnland, en het leerwerktraject voor jeugdige (ex)-delinquenten van re-integratiebedrijf Pitch 010.

 

Noorda en Co verzorgde op deze bijeenkomst een presentatie over de invulling van pedagogisch jongerenwerk dat bijdraagt aan de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van kwetsbare jeugd. De jongerenwerker is een buurtpedagoog die samen met ouders, bewoners, leerkrachten en andere professionals vorm geeft aan de opvoeding van jeugd. Het concept van pedagogische buurt biedt een handzaam kader voor deze samenwerking.

 

Deelnemende beleidsmedewerkers en professionals jeugdzorg en jeugdwelzijn waren enthousiast over de Leerkring. Lees meer over de bijeenkomst in het nieuwsbericht van Platform 31.