Vernieuwing jongerenwerk Gemert-Bakel

geplaatst op: 05-12-2017

Op basis van het onderzoeksrapport 'Duurzaam jongerenwerk in Gemert-Bakel' dat in 2016 verscheen is het afgelopen jaar gestart met een implementatietraject voor vernieuwd en verstevigd professioneel jongerenwerk in de gemeente Gemert-Bakel. Doelstelling was een stevig team op te bouwen dat duurzaam verankerd is in de sociale kaart van de gemeente en dat vanuit een pedagogische visie in samenwerking met partners werkt aan de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van jeugd. Het begeleiden van jongeren naar een positieve plek in de maatschappij staat daarbij voorop.

 

Onderdeel van dit traject was een Basisscholing Pedagogisch Jongerenwerk die het nieuwe team jongerenwerk heeft gevolgd. In tien weken is aandacht besteed aan thema's als de pedagogische visie van het jongerenwerk en de bijbehorende doelstelling van persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van jeugd. Daarnaast vormt theoretische verdieping op het gebied van pedagogiek en groepsdynamica onderdeel van de scholing. Ook is veel aandacht besteed aan trainingsprogramma's in het jongerenwerk en hebben alle deelnemers een presentatie verzorgd over een onderdeel van hun werk. 

 

De afronding van het implementatietraject en de certificering van de jongerenwerkers vormen het moment waarop het vernieuwde en verstevigde team jongerenwerk 'gevierd' wordt en was dan ook op 5 december jl. voorzien van een feestelijke ceremonie. Meer daarover leest u in de lokale pers zoals het Eindhovens Dagblad en het Gemerts Nieuwsblad.