Young Leaders Amersfoort

geplaatst op: 01-05-2017

Op maandagmiddag 1 mei 2017 zijn in de Raadszaal van het gemeentehuis meerdere jongeren uit Amersfoort gecertificeerd als Young Leader. Na een korte presentatie van de Young Leaders, reikte burgemeester Bolsius ieder van hen persoonlijk een certificaat uit.

 

Talentontwikkeling bij jongeren

Tijdens het project Young Leaders Amersfoort hebben talentvolle jongeren tien weken lang meegedaan aan een training om zichzelf te ontwikkelen tot een positief rolmodel voor andere jongeren in de buurt. Nu gaan zij aan de slag met het organiseren van sociale activiteiten in hun buurt waar zij de geleerde vaardigheden in de praktijk kunnen brengen.

 

Het jongerenwerk in Amersfoort (Indebuurt033) is al langere tijd bezig met talentontwikkeling bij jongeren. Dit is nu methodisch verstevigd door de toepassing van Young Leaders. In Amersfoort zijn bewoners steeds meer zelf aan zet, dat geldt dus ook voor jongeren. Er is meer ruimte en ondersteuning voor bewonersinitiatief, voor eigen ideeën en talent. Omdat het Young Leaders programma daar goed in past, is Noorda en Co gevraagd om voor drie groepen jongeren uit de wijken Kruiskamp, Koppel en Liendert een trainingstraject te verzorgen.

 

Naast de betrokken jongeren, jongerenwerkers en uiteraard de burgemeester, was ook Jaap Noorda, van Noorda en Co aanwezig bij de feestelijke uitreiking. Het Young Leaders project is mede tot stand gekomen met subsidie vanuit het Uitvoeringsprogramma Jeugd en Onderwijs.