Young Leaders Geldrop-Mierlo

geplaatst op: 09-03-2018

In Geldrop-Mierlo ontvingen zeven kersverse Young Leaders op dinsdag 20 februari jl. hun certificaat. Zij hebben tien weken lang training gevolgd om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Tijdens deze eindpresentatie hebben zij de Gemeenteraad geïnformeerd over hun plannen voor sociale buurtactiviteiten. Wethouder Miranda Verdouw reikte de certificaten uit en sprak de Young Leaders persoonlijk toe. 

 

De jongens hebben training gekregen van Nusret Musa van de NJR, in samenwerking met jongerenwerkers van de LEVgroep en Jeugdwerk op Maat. Gezamenlijk hebben zij het programma vorm gegeven met een goede afwisseling tussen persoonlijke verhalen en inhoudelijke kennisoverdracht. De Young Leaders hebben geleerd om samen te werken als een team, met ieder hun eigen kwaliteiten. Ze zijn een hechte groep geworden. Een van de Young Leaders legt uit:

 

"Ik ben me bewust geworden van mijn eigen capaciteiten. Die kan ik nu op een goede manier gebruiken."

 

De Young Leaders gaan het geleerde in praktijk brengen en zich als rolmodel inzetten voor andere jeugd uit de gemeente. De eerste activiteit die zij gaan organiseren is een 'frisfeest' voor jongeren van 11-16 jaar. Zij vinden het belangrijk om met het feest ook een maatschappelijk doel te dienen en gaan de aanwezige jongeren informeren over de gevaren van alcohol en drugs. 

Lees meer over de Young Leaders in Geldrop-Mierlo en hun eindpresentatie in de berichten van de Mooi GeldropMierlo Krant en het Eindhovens Dagblad.