Local Heroes – MDT in de Zaanstreek

Local Heroes is een integraal pedagogisch programma voor jongeren met twijfels over hun toekomst. Het programma wordt uitgevoerd in de Zaanstreek in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen de gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan, en een brede groep partijen uit het onderwijs, zorg en welzijn, het bedrijfsleven, sport en cultuur, en de domeinen participatie en veiligheid.

Doel is dat jongeren via groepstraining, individuele coaching en maatschappelijke inzet bijdragen aan hun omgeving en tegelijkertijd werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en oriëntatie op de toekomst. Het programma beoogt deelnemende jongeren daarmee te ondersteunen en te inspireren bij hun zoektocht naar hun toekomstige rol in de samenleving.

Voormalig wethouder Songül Mutluer: “Met ‘Local Heroes’ bieden we jongeren een kans om zichzelf beter te leren kennen, van betekenis te zijn voor een ander en hun zelfvertrouwen te vergroten. De jongeren kunnen op een soort ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Een mooie opstap naar het werkende leven en een win-win voor alle betrokkenen.” Lees meer over de methodiek van het programma en de opbrengsten voor deelnemende jongeren en maatschappelijke organisaties in dit rapport.

Aanmelden?
Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en wil je op zoek naar jouw persoonlijke drijfveren én tegelijkertijd MDT ervaring op doen? Heb je een tussenjaar en zoek je naar een leuke en zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst jou te bieden heeft?

Voor meer informatie en aanmelden, kijk je op: https://localheroes-mdt.nl/