We werken aan nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken van jongeren en hun sociale omgeving.

Wij steunen jeugdvoorzieningen en overheden om te innoveren en vorm te geven aan jeugdbeleid. Onze deskundigheid is gebaseerd op tientallen jaren van onderzoek en praktijkervaring die is opgebouwd samen met vele collega’s en samenwerkingspartners. 

Gedreven door een pioniersgeest zijn wij altijd op zoek naar nieuwe sociale routes die jongeren uitzicht bieden op een productieve plek in de samenleving.  

Daarvoor maken we gebruik van een combinatie van praktisch realisme, wetenschappelijke kennis en creatieve inzichten. 

Ons team

VAcature

Noorda en Co zoekt een collega:

Sociaalpedagogisch praktijkonderzoeker (32-40 uur)

Heb jij passie voor buurtjeugd? En wil jij met de koppeling tussen wetenschap en praktijk jongeren een productieve plek bieden in de samenleving? Wij zoeken een enthousiaste collega om ons team te versterken!

Wie zijn wij?
Noorda en Co is een bureau voor onderzoek naar en aanpak van maatschappelijke jeugdproblematiek. We hebben expertise op het gebied van innovatieve interventies voor maatschappelijke integratie van risicojeugd. Een voorbeeld is het pedagogisch activeringsprogramma Young Leaders dat wij in samenwerking met de NJR hebben ontwikkeld en nu in het kader van de maatschappelijke diensttijd met partners op meerdere locaties in het land uitvoeren. We combineren praktisch realisme, wetenschappelijke kennis en creatieve inzichten. Deze koppeling van invalshoeken zien wij graag terug in de samenstelling van ons team.

De functie

In jouw werk als sociaalpedagogisch praktijkonderzoeker zal de focus komen te liggen op onderzoekswerkzaamheden in de verschillende praktijksituaties waarin wij actief zijn. Het gaat daarbij om dataverzameling (o.a. individuele interviews en focusgroepen), verslaglegging en analyse en rapportage van omvangrijke datacollecties bestaande uit kwalitatieve en kwantitatieve gegevens.

In het kader van de ontwikkeling van pedagogische programma’s in kwetsbare wijken zul je een belangrijke rol hebben in het voeren van gesprekken met o.a. sociale professionals, buurtbewoners (jong en oud) en beleidsmakers. Op basis van analyse van deze gesprekken en literatuurstudie werk je samen met collega’s aan de vertaalslag naar een praktisch programma met interactieve werkvormen. Daarnaast ga je aan de slag met de registratie en verantwoording van het MDT-project Young Leaders en zul je meeschrijven aan rapportages over de ervaringen en de resultaten die dat heeft opgeleverd.

Wie zoeken wij?

Gezien de werkzaamheden is het van belang dat je beschikt over goede onderzoekskwaliteiten en schrijfvaardigheden. Daarnaast is kennis over en affiniteit met de doelgroep erg belangrijk. Noorda en Co staat voor samenwerking en we ondersteunen elkaar als team, maar je zult ook verschillende taken zelfstandig oppakken.Een afgeronde relevante opleiding in de sociale wetenschappen is vereist (bijvoorbeeld Pedagogische Wetenschappen, Sociologie of Psychologie op WO-niveau).

Omdat jongeren vooral buiten kantoortijden aanspreekbaar zijn en onze projecten op verschillende locaties worden uitgevoerd vragen de werkzaamheden om een flexibele instelling.

Wat bieden wij jou?

Het werk is maatschappelijk waardevol en uitermate leerzaam voor wie zich wil ontwikkelen tot kundig en veelzijdig onderzoeker. Je krijgt de ruimte je te verdiepen in verschillende thema’s en krijgt de mogelijkheid om een divers professioneel netwerk op te bouwen.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van minimaal 32 uur en maximaal 40 uur met een bijbehorend marktconform salaris (€ 2800 – 3600 bruto per maand obv 40 uur en afhankelijk van opleiding en werkervaring).

Ben je nieuwsgierig? Neem contact op met Jaap Noorda of Annelieke van Dijk voor nadere informatie of een afspraak.